Lax med romsås och salladsärter
Bjud på härlig lax med romsås till middag. En perfekt vardagsrätt där laxen sköter sig själv i ugnen samtidigt som potatisen kokar. I det här receptet gör du romsås med ishavsrom blandat med crème fraiche. Servera med smaskiga salladsärter. Enkelt och gott för hela familjen.
900 g fast potatis
4 portionsbitar laxfilé
1 tsk salt
1/2 krm peppar
1 rödlök
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
150 g salladsärter
Ingredienser
Gör såhär
-
Tina laxen.
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Skala och koka potatisen i 15-20 minuter.
-
Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
-
Skala och hacka löken och lägg i en skål.
-
Blanda crème fraiche och rom och smaka av med peppar.
-
Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
-
Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
-
Servera laxen med potatis, sås, ärter och lök.
Smaksätt gärna såsen med färsk eller fryst dill.