Lax med romsås och salladsärter

Bjud på härlig lax med romsås till middag. En perfekt vardagsrätt där laxen sköter sig själv i ugnen samtidigt som potatisen kokar. I det här receptet gör du romsås med ishavsrom blandat med crème fraiche. Servera med smaskiga salladsärter. Enkelt och gott för hela familjen.

900 g fast potatis

4 portionsbitar laxfilé

1 tsk salt

1/2 krm peppar

1 rödlök

2 dl crème fraiche

75 g ishavsrom

150 g salladsärter

Ingredienser

Gör såhär

  1. Tina laxen.

  2. Sätt ugnen på 175°C. 

  3. Skala och koka potatisen i 15-20 minuter.

  4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.

  5. Skala och hacka löken och lägg i en skål.

  6. Blanda crème fraiche och rom och smaka av med peppar.

  7. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.

  8. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.

  9. Servera laxen med potatis, sås, ärter och lök.

Smaksätt gärna såsen med färsk eller fryst dill.

Finap AB

Varvsallén 19, 871 45 Härnösand

+46 611 55 95 42, 40